2 Ocak 2014 Perşembe

PANiK ATAK 'GELİYORUM' DEMEZ 3 !

Merhaba arkadaşlar !
Panik atak yazımızın üçüncü ve son bölümüyle yine beraberiz. Yazı biraz gecikti ama inanın yazarımızın geçerli sebepleri vardı. :) Ve başlayalım...
'' Keşfettiğim mucizemde kalmıştık. Ben bu hastalığa 1994 yılının başlarında yakalandım tabi o zamanlar bu hastalık o kadar yaygın değildi yaygınsa da sosyal paylaşımlar , iletişimler bu kadar güçlü değildi , bilmiyorduk. 2000 yılının başlarında eşim eve bir gün kocaman bir paketle geldi , bu paketin içinde bir bilgisayar vardı. Ben de ev hanımıyım tabi okey oynamayı da çok severim eşimin tavsiyesi üzerine bilgisayarda okey oynamaya başladım. Bu şekilde kafamın dağılacağını ve kendimi dinlemekten ''belki'' vazgeçeceğimi  düşünüyordu. Eve internet bağlandı ve ben acemice sağa sola tıklamaya başladım. Bir okey oynama sitesine üye oldum ve boş zamanlarımda okey oynamaya başladım. Sanmayın ataklarım geçmişti , hala gece gelip beni buluyorlardı tabi ta  kiiiiii '' PANİK ATAKLILAR BURAYA '' yazısını görene kadar. Hemen tıkladım ve başladım okumaya. Meğer benim yaşadıklarımı yaşayan ne kadar çok insan varmış. Ülkemizin her köşesinden bu rahatsızlığı yaşayan insanların kurmuş olduğu bu siteye üye oldum. Hepsi bana o kadar tanıdık geliyordu ki , herkes yaşadıklarını anlatıyordu ve hemen ardına da ne yapılması gerektiğini. Onlardan çok şey öğrendim. Mesela kese kağıdına ya da poşete nefes alıp vermeyi, tüm vücudumu kasıp gevşetmeyi ve bedenimi kontrol altına almayı ... Günler geçtikçe kendimi daha iyi hissetmeye başladım , en azından hayata geri dönmüştüm, yalnız başıma markete, pazara çıkabiliyordum çünkü kendime güvenim gelmişti, atak gelirse ne yapacağımı biliyordum, öğrenmiştim. Çok güzel arkadaşlıklar edindim bu sitede , yılda bir kez bir yerde buluşuyorduk onlar benim ilacımdı.
İşte böyle şimdi nasılım diye sorarsanız , iyiyim ama bu hastalık tam olarak geçmiyor hani derler ya beteri gitse eseri kalıyor diye aynen öyle. Ama şu var ki ben artık korkmuyorum, nasıl baş edeceğimi  biliyorum. Size de tavsiyem böyle bir rahatsızlığınız varsa bol bol bu hastalıkla ilgili yazılar, kitaplar okuyun, bunu yaşayanlarla sohbet edin, inanın bana çok iyi geliyor insana . Umarım yardımcı olmuşuzdur , herkese panik ataksız bol neşeli günler diliyorum. :)
Evet arkadaşlar panik atak serimiz burda sona erdi , merak ettikleriniz sormak istedikleriniz olursa biz buradayız.
 Sevgiler...

4 yorum :

Unknown dedi ki...

Mimlendiniz güzel bayan :)
Sevgiler,
Yeliz

http://benimtatlihikayem.blogspot.com/2013/12/cumle-tamamlama-mimi.html

StarDelete dedi ki...

Geçmiş olsun diyerek başlayayım sözüme.Bizde bilmiyorduk ne olduğunu bunun,bizde diyorum aynısı annemde oluştu tel.çalsa kalbi çıkacak kadının.Kolay değil,sağlık önemli.iyi günler,yazılarınızda kolay gelsin..

Unknown dedi ki...

Teşekkürler size de geçmiş olsun...

Panik Atak dedi ki...

Öncelikle tüm panik ataklılara acil şifalar diliyorum.
Uzmanlığım panik atak üzerine ve bu hastalıkla ilgili çok çalıştım. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki bu hastalık doğru ve düzenli bir tedavi ile kesinlikle ortadan kalkabilecek bir hastalıktır. Ve şunu unutmayın, panik atak yüzünden ne ölürsünüz ne de çıldırırsınız.
Daha ayrıntılı bilgi için panik atak sitemi ziyaret edebilirsiniz.
Sağlıkla kalın