20 Aralık 2013 Cuma

YILBAŞI MENÜNÜZ BİZDEN ;))

Arkadaşlar birçoğumuz bu günlerde yılbaşında ne yapacağını planladı bir kısmımız hala ne yapsam ne etsem diye düşünüyor olabilir bu normal bir durum yalnız değilsiniz. Bazılarımız mekanını buldu ama gidecek partneri bulamıyor yada partnerimizi bulduk, fakat bu sefer de gitmek istediğimiz mekanda yer bulamıyoruz veya bir kaç kişi anlaşıp loca tutmaya karar verdiniz, cayanlar olmuş olabilir. Gece yatarken kimle, nereye gitsem diye düşünüyor olabilirsiniz. İnternetten sevdiğiniz sanatçıların nerede konser vereceğine de bakıyorsunuz ya size yeri çok uzak yada bilet kalmamış mı?
Hiç sıkıntılara girme arkadaşım illa ortam yapacağım diye tanımadığın insanlarla eğlenmeye gitme. Al en yakınlarını en çok eğlendiğin, güldüğün yanında kendini rahat hissettiklerini bir yat kiralayın o olmuyor mu evi güzel bir süsleyin havaya girmeniz açısından müzikleri de koyun sıraya, arkadaşlar bu özel bir gün adı üstünde ''Yılbaşı'' o gün farklı olmalı. Tabi ki masanız da farklı olmalı ;)
      Gelelim Yılbaşı soframıza, öncelikle şunu söyleyeyim yılbaşı masası bu, öyle yarım saat için de yiyeyim de kalkayım olmaz. Soframız zengin olmalı özel olmalı :) Benim önerilerim şu şekilde, mezeler, çerkez tavuğu, közlenmiş patlıcan salatası, havuçlu tarator, acılı ezme önden sıcak olarak da karnıbahar kızartması, tavuklu sosyete mantısı, paçanga böreği. Soğuklarımız, zeytinyağlı barbunya, humus, kırmızı biber sarması ile hafiften bir atıştırmalık yapabilirsiniz. Atıştırmalığımızı yaptık mı gecemiz uzun sürekli masaya da çakılı kalamayız o yüzden kalkın oturun koltuklara bakın televizyonda ne varmış yada hafiften bir müzik açıp hep beraber muhabbete dalın. Saatlerimiz yedi buçuk-sekizi gösterdiği zamanda hafif kanepelerle zeytinli salamlı olabilir, peynirli zeytin ezmeli olabilir yada nachos yapın kaşarlı, sucuklu. tabi bu kanepelerimizin yanına da en iyi köpüklü hafif kırmızı şarap yakışır. Gecemiz uzun ve yemek çeşidimizin de bol olduğunu düşünürsek yerli köpüklü şarap hem alkolü hafif olduğu için hemde iştah açtığı için doğru seçenek olacaktır.
    Sofraya oturduğumuz da ana yemeğimizden önce bize hafif beyaz şarap eşlik edebilir. Ana yemek olarak ise ''Dana Fileto'' tercih edebilirsiniz. Yanında yeşil salata ve haşlanmış tatlı patates çok uyumlu   olacaklardır ;) Yemeğimizin yanında ise belirgin bir tadı olan kırmızı şarap öneririm. Yemeğimizden sonra kendinize bir meyve tabağı, çerez tabağı yaparak 12' yi bekleyebilirsiniz. Bunlar benim önerilerim arkadaşlar umarım beğenmişsinizdir kendinize iyi bakın :))

Hiç yorum yok :